Batuk semasa 3rd trimester

Hi mommies smua ada x yg macam sy batuk teruk smasa minggu ke 33. Dah masuk 2minggu ubat mcam2 dah makan still xde prubahan. Takut and rsau skrg ni mcm2 dlm fikiran.. #pleasehelp

2 Balas

Hi mommy. Saya pernah ada pengalaman batuk dari hujung 2nd trimester sampai dekat bersalin. Sampai kena ambil inhaler. Malam je batuk. Alhamdulillah anak dah besar. Doc pernah cakap kalau makan ubat dan dah ambil sampel kahak tak okay maybe pembawakan budak. Moga dipermudah urusan ya mommy

cuba cari ubat ni sis dkt lazada ataupun farmasi or mana2 klnik swasta. sy kena covid 24 minggu 3 mnggu lebih batuk xhilang2. lepas mkn ubt yg dr bagi ni xsmpai smnggu lega sgt tekak sy ni sis. skit tekak pun blh hilang . nk tido malam2 lena je . ubt ni rasa madu sgt kuat and sedap