Susu badan

Hi mommies. Mcmna nak tanya, kalau nak sejukkan susu badan tu boleh tak? And brapa lama ia boleh bertahan, and mcmna nak guna balik? Tambah air panas ke dalam atau rendam ja bekas tmpt susu tu?

1 Balas

Ada kat buku kesihatan anak awak ms16-18.kalau boleh jangan letak air panas kat dalam susu awak tu..mati nutrients nanti. Kalau boleh belikan bottle warmer.real bubbee kat shopee rm30 saja.sebabnya warmer ni ada suhu yang sesuai untuk panaskan susu badan..make sure u betul2 nak simpan susu sebab macam saya,dulu syok beli itu ini..last2 anak minum direct.warmer,bottle storage,2bottle tommee tippee and milk collector duduk buat debu dalam almari.anak dah 5bulan..😅😅😅

5y ago

Tq info sis. Hehe, buat masa ni nak susukan badan dlu. Tp nak trykn baby susu di botol jg, just incase.