Kumpulan darah baby

Hi mommies. Mcm mana kita nk tau baby kita jenis darah ape eh? Ada kene check ke masa dia lahir?

18 Balas

Sy bersalin di swasta, Baby baru lahir doktor akan ambil darah, ukuran, berat baby n bagi suntikan. Nanti dlm bku ada dia put note siap2. Siap buat test utk pendengaran, G6PD etc. if gov hospital tak pasti

1y ago

gov pun buat semua test tu sis...cuma kena rjin belek2 buku anak tu...ada tulisan lawa, ada yg kena perhati betul2 Bru nmpk