Makanan Bahayakan Janin

Mommies, makanan apa yang anda takut nak makan semasa hamil kerana risaukan kesihatan janin terjejas?

Makanan Bahayakan Janin
66 Balas

Meggi, air gas, caffein (teh & kopi), nenas, uncooked/halfcook food, fastfood, junkfood, pucuk ubi (angin), kek2 & pastry (small amount of intake).

Y meggi? I suka makan meggi time2 trimester pertama ni.. selang sehari terasa lagi nak makan... x okey ke???

4y ago

Boleh je nk makan megi, makan la sis, tapi sbulan skali or dua minggu skali, pastu masa buat megi tu letakkan sayur2 dgn telur supaya ada khasiat. Megi tu xde khasiat apa pun sis, MSG tu xsesuai untuk baby dalam perut..

ulam raja .😂 mase 2nd pregnnt , lepas je mkn ulam raja , terus gugur . walaupun bkn faktor utama . tp jd seram🤣

Semua sy mkn. Xd pantang2. Alhamdulillah bby kuar sihat xd mslh. Yg pnting mkn jgn berlebihan

Nenas, durian, tembikai, air bikarbonat & berkafein. Kadang2 risau jugak nak makan pedas2 😅

Durian, nenas, Maggi, kek, aiskrim, makanan yang pedas sangat, ajinamoto msg, minuman bergas...

Sy makan je serba sikit. Tapi nenas muda tu walaupun teringin tak berani lah

epal hijau...dulu masa anak first...mkn epal hijau..turun darah

Nanas.air tebu...durian msa mula2 preggy tak berani mkn😅😅

Sushi and nenas . Even dah 7 bulan pun still taknak ambik 😂