CARA NAK DIET TIME PREGNANT

Hi mommies. Macamana nak kawal berat badan. Saya on diet tapi check upt positive so hold workout, jogging. Ada cara lain nak turun berat badan ?

3 Balas

Kalau sebelum pregnant puan memang dah aktif exercise, teruskan je mcm biasa cuma kena kurangkan exercise yg ada beban dan kena adjust sikit daripada exercise yg biasa buat. Mkn mcm biasa, utk portion puan. Bukan maksud mengandung so kena mkn utk berdua. Salah konsep ni. Mkn ikut masa, ikut diet yg betul. Tidur/rehat ni paling penting. Tidur yg cukup akan membantu lagi utk turunkan berat badan

Makan lebih sayur dan buah (separuh pinggan), dan ayam, daging, ikan (suku pinggan). Kurangkan nasi dan mee (suku pingga. Ibu yang kencing manis pun disuruh makan macam ni. Kalau exercise, setakat jalan jalan is okay. Tak perlu hentikan semua aktiviti kecuali ada masalah lain macam pendarahan.

diet utk kehamilan simple je, pilih mknn yg paling sihat selagi boleh. jgn kurangkan mkn sbb baby sgt perlukan nutrisi. rasa lapar sikit jgn tangguh, makan secukupnya. kalau dh kebulur baru nk makan akan buatkan kita senang sgt terlebih mkn. dan mesti alert dgn pertambahan berat bdn yg normal

2y ago

sama2 sis 💕