MERIAHKAN SUSU BADAN

mommies kat sini prnh cuba utk meriahkn susu badan tak? produk apa yg prnh try tu? lactation jelly? momma? innate lactea?mamum?

16 Balas

Saya tak guna milk booster sis. Kena doa Allah lancarkan perjalanan penyusuan tu. Lepas tu niat baik2, fikir baik2. Elak stress kalau boleh, jg makan & senaman ringan (ni je xmampu buat, senam sambil sidai baju jela😅). Kalau ada pon sy minum air longan kering tu. Tapi tak selalu, sebab lepas minum mmg melimpah2 susu nya.

10mo ago

sy pn mcm sis☺️😍😍

Hari first bersalin mmg xmkn pape booster , sambil susu baby smbil tgk cerita dkt hospital 😂 , lps tu i rasa susu i cm skit baby x puas i bru try momma alhamdulilah sgt2 drastik juga susu Bdn (cdgn dri misi), lps tu i try pump suka2 sbb asyik bengkak walaupn baby dh susu , sebelah i bolh dpt 6-9oz sgt pekat .

10mo ago

Selama saya amik dalam 2thun minum tu kenyg juga la 😂 sbb susu coklat die pekat . Utk sya side effect xde alhamdulilah smua ok bila check berat bdn xnaik xturun

Saya tak guna apa2 produk. Saya amalkan: be a happy & cool mom, elakkan stress. Kerapkan penyusuan / pam susu 2 atau 3 jam sekali. Minum air kosong secukupnya Amalkan pemakanan sihat dan baik, elakkan berlapar. Buat senaman termasuk senaman berkaitan dada.

sebelom nak consume apa2 milk booster cuba cari punca kenapa susu awak kurang. milk booster ni cuma support dlm journey penyusuan kita. usia baby awak? baby directfeed ataupon awak epmom? kekerapan baby directfeed including malam? kekerapan awak pump including malam?

lactation counselor selalu kata milk booster ni semua propa je. wallahualam. the only way utk meriahkan susu is konsep demand dan supply. selagi selalu df/pam, selagi itulah ada susu. susu tak perlu byk sampai oversupply. yg penting susu cukup utk anak.

Kene byk makan. Tu je. Kalau sy seharian keluar jalan2 makan. Mmg meriah susu smpi melimpah. Air pon kene cukup jangan dehydrate. Kalau rasa2 x selera nk makan. Boleh try buat air longan+kurma tu je. Rasa mcm air teh o.

X yakin dgn milkbooster dekat pasaran sebab tak tahu bahan apa dlm tu, nak pun cari yg organik macam kurma, longan.. Yg kat shopee.. Jual 0.99 sen.. Lain2 makan je apa yg kita suka.. Yg penting fhm konsep penyusuan..

Sy makan nufiya jelly. Mmg berkesan. Bahan bahan dia macam air laicikang. Sebenarnya just makan & minum byk pun dh cukup. Sy pegi holiday, makan minum byk boobs pun full

ada gak terpikir nak beli jelly apa semua tu untuk susu, tapi husband tak bagi sebab cam takut tu semua tipu je. so saya stick to minum air red dates longan. sedapp!

Kalau tak guna milkbooster pn boleh jugak sis . Boleh try minum horlicks . Lepastu sis kena happy , kalau boleh elakkan stress & minum air yg sckupnya .