Meriahkan susu badan

Assalamualikum nk tnya mommy2 amik suplemen apa ye utk meriahkan susu badan? Horlick boleh meriahkn susu badan ke?

13 Balas

sy pernah try nufiya jelly dan omb . tp if awak tak mkn susu akn kembali mcm biasa. cth kalau mkn pam dpt 5oz . kalau tak mkn dpt 3 oz je gitu laah . itu saya lah . sy try jgk mamom milkboster . so far ok laa . susu maintain je . sy minum milo pun susu jd meriah tp skrg tukar ke sawanah koko je . Alhamdulillah susu okay . awak happy , tak strss insyaallah susu meriah .

setiap mommy milk booster dia berbeza2 awak. awak kena try and error. key adalah happiness. bila awak happy itu la milk booster awak. mcm sy minum any kind of coffee will make me happy. then my milk production also akan increase😊. ada org makan durian susu boleh byk. ada org makan durian susu drop

sya slalu minum horlicks alhamdulillah susu okay utk demand baby n sya rsa lbih lgi.. tpi sbb wktu pntang sya xpntang mkn sgt, sya suka minum air coklat sejuk, sya minum n mkn bnda yg buat sya happy.. in shaa Allah sis try mkn bnda yg buat sis happy.. 😊

horlick sis much better. any supplemet for me try to avoid. because saya ada makan satu milk booster. baby tiba tiba tak nak susu. consult doktor, doctor kata stop sementara dan tgk baby mcm mana. akhirnya baby saya boleh da susu mcm biasa

Makan mkanan yg mudah nk dpt dan boleh tmbahkn susu badan mcm susu, kurma, gandum (roti, biskut).. Horlick pun ok... Yg penting kena slalu happy time mnyusukn baby / time pam susu... In Sha Allah...

wasalam..horlick ok juga tu. kena try and error. sy sebelum ni pernah minum horlick tp sembelit 🥲. sy tukar minum susu tepung fernleaf full cream mix oat dan raisin baru ok.

lain badan lain dia punya booster kena try dulu , macam saya horlick dengan soya kalau makan pula roti jagung pastu kena pula mood happy lagi meriah susu 😁

Sy makan organic milk booster. Kurma merah + gojiberry + longan kering. Rebus dan minum tiap hari. Insyaallah meriah susu

Kalau i, air dark chocolate, susu fresh milk/ fullcream and sayur lobak putih

sy susu soya, dan sayur labu putih/kundur. 🫢 dn kurgkn kafein jgk