Pregnancy GBS

Hi mommies, kat sini ada yg on Antibiotic waktu bersalin disebabkan GBS (keputihan)?

14 Balas

Nak tanya, Dr detect GBS +ve macamana...? Sebab waktu sy pregnant anak sulung Dr Hosp A ni cakap sy GBS tp xde pun test ke apa. Terus bg sy antibiotic. Bila sy bleeding teruk husband bawak sy Hosp B, Dr pakar Hosp B marah sgt sebab Dr Hosp A pandai-pandai cakap mcm tu tanpa buat any test.

4y ago

Kiranya Dr ad buat swab jugak la kt keputihan tu. Symptom dia gatal teruk ke kt area bawah tu..?