Ibu Gbs, baby on antibiotic

Hai. Siapa ada pengalaman gbs pregnant dan baby kena jangkitan. Baby saya kena on antibiotic. Selalunya berapa lama ye boleh baik? Kesian kat baby kena tinggal. Tak merasa lagi susu badan. 😭#firstmom #firstbaby #pleasehelp #gbs

4 Balas

sy ada gbs msa pregnant 2nd baby. baby kena pantau 48jam (bersamaan 2hari) sahaja. yg sy tahu kalau baby kena on antibiotik dlm 3-5hari bergantung pada condition baby awak. awak pump susu dn hntr ke nicu. boleh bagi susu badan. atau pon awak pergi nicu utk susukan baby nurse bg xjadi masalah.

Memang kena jangkitan ke? Sebab selalunya just on antibiotik utk monitor

11mo ago

kalau xkena jangkitan doctor tak kn on antibiotik dkt baby. doctor hanya pantau 48j. tengok keadaan baby kita mcm mana

Sy pun gbs+..bslin normal or czer trus admit nicu smggu utk on antibiotic (sepsis)

11mo ago

Ye btul blh p nicu utk breastfeeding..sy hrtu dischrge pun tnpa bby..bslin normal hrni bslin sok blh blik..bby kt nicu..sy bslin czer hr k4 dischrge bby still nicu lg..blik bpantang sorg2 dlu..bby doc n misi jga kt nicu

anak sye kne on antibiotik 5 hri..

11mo ago

baby sye hri ke 2 warded da kne duduk bwh lampu.. da klua wad pn kuning lg dkt sbulan bru elok.. jenis lmbt turun kuning tu bacaan x tggi sgt..