Berapa kerap bayi 3bulan ke atas perlu mandi?

Hi, mommies. Kalau baby 3months keatas berapa kerap ya perlu mandi? Sebab kalau newborn saya baca perlu mandi 2x-3x je seminggu. Tp 3m+ saya takjumpa lg jawapan #ingintahu

28 Balas

yg sis baca 2/3 kali seminggu tu article mana? sapa yg keluar statement tu? adakah pakar dlm bidang yg berkaitan? and dari negara mana sis? if yg u baca tu article dari luar maybe ok la kalau negara dia cuaca sejuk ke maybe memadai la bg mandi 2/3 kali je per week, but kalau cuaca kita ni sis tambah2 musim2 panas ni better hari2 la sis . sis mmg bagi mandi anak sampai 3 bulan ke mcm tu? selalu baby nb ni masa lahir plg lama 2 hari or ke 3 hari je dia tak mandi. after that dah boleh mandi hari2.