Berapa kerap bayi 3bulan ke atas perlu mandi?

Hi, mommies. Kalau baby 3months keatas berapa kerap ya perlu mandi? Sebab kalau newborn saya baca perlu mandi 2x-3x je seminggu. Tp 3m+ saya takjumpa lg jawapan #ingintahu

28 Balas

Tak pernah dgr newborn mandi 2/3kali seminggu 🫠🫠 sehari 2kali dah ok. Kesian baby melekit dia nak tido. Kita yang adult kalau tak mandi sehari pun rasa tak selesa sis.

ikut cuaca ditempat awak sis. kalau awak dalam aircond pagi & petang. kalau panas pagi tengahari petang 🫠. tak pernah saya dengar mandikan baby 2-3kali je seminggu 😂

Sy dulu berpantang kt kampung time musim panas..musim el nino org ckp..dari nb sy mndi 3x shari..bg baby selesa sbb sy pun xtahan cuaca panas kampung

Dia ni duduk oversea kot. Sbb tu dia mandikan anak 2-3kali jer seminggu.kalau ur baby dh 3bln cuba mandikan dia kerap sikit. Maybe 3-4kali seminggu

mandi Sehari 2 Kali sis. Malaysia is so hot. berpeluh ank. kalau ptg tu hujan sjuk sgt ke bole la lap2 Guna air suam2. tmpt awk sejuk ke ? hmm

aik ada ka newborn 2/3seminggu? saya baby newborn tiap2 ari mandi pg n ptg 😅 taktahu pulak dlm seminggu 2/3jer errk.

5mo ago

Puan Hawt mama: yey kita geng... Rindu bau newborn tu kan

biasanya 2 3 kali.tpi sy biasa 2 kali sehari,lebih 3 kali pn ada jgk sbb bby popo smpai ke bdn2 kena kuning2 wangi smerbak plk tu

Anak saya hari hari akan mandi. Dari lahir sampai 3 bulan 2x sehari. 4 bulan ke atas sampai sekarang (2y) 2-3 kali sehari.

2/3 cukup dah. standard tu. baby saya selalu 2 kali je daily. kalau cuaca panas 3 kali. baby no need mandi kerap

Ya Tuhan NB saya kalau lewat mandi pun dah ashem bau dia bau2 susu gitu. Lagikan nk mandi 2 3 kali seminggu