Fasting during pregnancy

Hi mommies. Im 7 weeks pregnant and this is my first pregnancy. Any suggestions or tips for fasting during pregnancy?

25 Balas

3 doc sy jmpa, 2 drpd doc adalah doc pakar.. jwapan yg sma,blh je puasa..sy dh 7mggu pregnancy..so far hnya 6hr je tggal itupn sbb sy buat kuih rya...hehe..perlukan tenaga extra sbb tu tak puasa.. but so far, 3x scan alhamdulillah baby ok je..sihat & mmbesar dgn baik.. semua brgntung pd ibu itu sndr..klau anda larat, puasa je tak ada msalah..klau tiba2x tak larat, berbuka la..sy stiap hr mst ambil nsi,syur,buah2xan, nestum,kurma,air mineral secukupnya +asid folid...insyaAllah semuanya akn dprmudahkn😊

5y ago

Klau sis ckp sis week ke 6 dh..blh nmpk kantung baby tp heartbeat mst tak jelas atau x nmpk lg... sis jgn panik atau risau lak bila doc bgtau mcm tu, nnt tggu 1-2week lps tu confirm bila sis scan balik, mst dh nmpk dh heartbeat tu😊