Solat

Hi mommies, how far a long are you or to what extend yang korang decide korang tak boleh solat macam biasa dah? Kena solat duduk? Ada tak yang boleh continue solat, rukuk & sujud macam biasa sampai full term?

34 Balas

alhamdulilah 30 weeks sy boleh solat mcm biasa cme haritu time sakit pinggang tarik ke kaki mcm seliuh , sy buat solat duduk .. da elok , sy solat mcm biasa balik

Sy 27 mgu da start solat duduk.. Tp kalo sy rasa ok.. X senak sgt.. Sy solat cam biasa jer.. Tp kalo baby ngah mengeras or baby kat bawah.. Baru sy solat duduk

Alhamdulillah dapat solat mcm biasa lg setakat ni. Masih boleh teruskan qiam walaupun kekadang tercungap2. Harap dpt lakukan sampai last trimester

Saya masih solat mcm biasa.. Alhamdulillah.. Cuma perut terasa berat sikit bila nak rukuk dan sujud.. Kdng tuu nafas jadi pendek.. #27weeks..

4y ago

Sy mcm awak. Hehe

Sy start 29w dah start solat duduk bawah,kiranya sujud tu boleh lg la..sbb kalau solat berdiri nak bangun tu nanti cukup seksa huhu

Saya dah masuk 7 bulan lebih ni..alhamdulillah masih boleh lagi solat macam biasa..cuma time nak sujud jee kene tahan sikit..

Saya 15 week skrg solat duduk..solat biase masa nak bangun dari sujud tu sakit sangat dekat perut so saya solat duduk😊

Sy now 29w baru stat solat duduk. Sebab susah sangat nak bangun tu, perut pon boleh tahan jugak besarnya nak sujud susah

saya 35 week solat duduk atas kerusi sebab tak mampu nak berdiri, rukuk dan sujud. sakit bila nak rukuk dan sujud

Baru 8minggu badan lemah..kadang2 solat duduk..13minggu baru scan..rupa2 nye twin..patut la lemah lain mcm je badan 😅

4y ago

Alhamdilillah..