Solat

Hi mommies, how far a long are you or to what extend yang korang decide korang tak boleh solat macam biasa dah? Kena solat duduk? Ada tak yang boleh continue solat, rukuk & sujud macam biasa sampai full term?

34 Balas

Sy dah week 38, still solat mcm biasa.. Agak berat sikit nk naik n sujud.. But still boleh tahan.. Alhamdulillah

alhamdulillah, 38w masih solat spt biasa, sampai la masuk wad 39w, dah bukak 5cm baru solat duduk..

Alhamdulillah, sy dh 36 mggu masih solat mcm biasa..cma kalau sakit Broxton hick je akn solat duduk 😅

Saya week 13 ke atas dah tak selesa solat biasa... So solat berdiri... Dah week 20 baru solat duduk

sy ad sakit jd slat duduk dr first preggy,apapun smga allah trma solat dan ibadah kta ya amminnn

Expert

Alhamdulillah, mampu lg solat mcm biasa..nk msuk 37 weeks..tapi solat sunat bru start duduk

Saya dah masuk 7 bulan lebih setakat ni alhamdulillah boleh solat macam biasa lagi.

sy 26week alhamdulillah masih solat mcm biase lg cume nk bngun kadang kene slow2..

28weeks..alhamdulillah masih boleh solat mcm biasa lg 😅😅

Sy 27weeks skrg, sy solat duduk sbb tak boleh tahan nk sujud