Overdue 40w4d. Masih takde tanda

Hi mommies. Haritu 3/1 patutnya due saya. Jumpa Dr, Dr check jalan masih 1cm. Dr suruh balik dulu and dia bagi tarikh serah diri 9/1. Saya takut ada risiko kena czer sebab sampai sekarang masih takde tanda. Haritu Dr tolong bukakkan jalan, keluar darah and lendir waktu tu. Lepastu sekarang ni ada keluar lendir coklat sikit sikit lepas saya buat kerja2 berat. Nak tanya perlu ke sy pergi hospital? Dr cakap pergi hospital balik kalau darah keluar banyak, atau dah ada tanda lain. Ada tak mommies yang mengalami situasi sama? Atau yang overdue?

6 Balas

Sy pun dah overdue ni…8/1 serah diri, termasuk mlm td dh 3x kna false contraction..time sakit tu terfikir nk g hospital tp takut false contraction je kang kena bebel plak..sbb ada pengalaman kna bising ngn doktor 27w sblm ni tu terfikir 2x nk g hospital kalau xbetul2 sakit..semoga urusan awk dipermudahkan ye…🥰

1y ago

Selang sehari je tarikh kita serah diri. Yaaaa memang kena bebel 🤣 Saya pun kena bebel semalam. Ni dah pasrah je la, tunggu sakit betul2 dan serah diri. Semoga dipermudahkn urusan mommy juga 😘

sy pernah overdue anak 1st 41w baru bersalin lepas induce . biasanya tarikh serah diri tu doc bagi induce kecutkan rahim dulu bantu buka jalan . kalau tak ada apa2 masalah , bby dalam kandungan dalam keadaan okey + jalan buka mcm biasa bole bersalin normal sis . semoga dipermudahkan urusan bersalin sis

1y ago

Aah ya anak first. Puas dah pujuk baby suruh keluar 🥲 Oh yeke take time 2 hari baru ada bukaan. Yela kan anak first kn tak jumpa laluan

doc akn try induce tu sis, klau induce pun x berkesan baru czer.. pngalaman sy due 21/05/21 tapi dsbbkan xda apa2 tanda lgsung, sy kena serah diri pd 24/05 tu n truss induce. Syukur 2 kali masuk ubat baru bersalin😊

1y ago

Harap2 saya induce, baby nak keluar cepat la. Risau kalau dah 3 kali induce masih tak jalan. 😫

dlu sy nk bslin..xde mgeras xde xcontraction cuma sakit skjp..n pastu kua lendir coklat..g LR da bkk 4cm

semoga dipermudahkan urusan puan 🥰

1y ago

Terima kasih sis atas doanya 😭

semoga di permudahkan urusan mummy

1y ago

Terima kasih mommy 🤲🏻