keluar lendir darah + coklat

hi mommies, nak tanya kalau cam keluar lendir coklat ada darah sikit tu kena pergi hospital terus ke? saya dah 39w5d. 5/1 ni patutnya due tapi dah keluar tanda tu. pastu tak rasa contractions langsung anak pun gerak elok je. first time mom ni saya taktau sebab mak saya kata asal baby gerak elok tu tanda² je. nak tanya pendapat mommies semua

2 Balas

Yes perlu. Lendir darah + coklat = bloodshow. Salah satu tanda yang boleh terus pergi hospital. Good luck mommy

4mo ago

Ya betul. Tanda2 yang perlu ke hospital - Bloodshow - Air ketuban leaking atau pecah - Contraction - Pergerakan baby kurang daripada 10x * Cukup ada salah satu tanda boleh terus ke PAC untuk pemeriksaan lanjut. Dalam buku pink pun ada info ni

possibly bukaan 1cm saja. usually dktr suruh balik dlu.