Bleeding

hi mommies.. harini sy dah 41 hari berpantang ..darah dh lame stop tapi pagi tadi tibe2 kluar mcm kaler coklat mcm tanda period slalu.. then kluar darah mcm normal period ..so betul ke period or sbb lain ??

3 Balas

selagi tak cukup 60 hari dikira darah nifas. saya dulu mcm tu jugak. hari ke 40 lepas bertungku dgn bidan keluar darah macam period. bidan cakap normal & memang kena keluarkan darah2 tu.

4y ago

oo i see ..then mse awk tu drah kluar btrusanla ? sy dh 4hari ni

selalunya kalau xckup 60 hari dikira darah nifas lg..macam saya..hari ke 20 lebih mcmtu berhenti..then hari ke 40 dtg balik darahnya..

itu masih nifas.. tempoh darah nifas dlm islam ialah 60 hari..