Tiada Tanda Bersalin

Hi mommies. Hari ni saya dah 39weeks 6 days tapi masih tak ada tanda. Cuma ada mengeras sekejap2. Risau pula. Ahad ni kena serah diri sebab 7/8 due dan perlu induce. Anak pertama jadi memang nervous 😅 Normal ke ye? Sebab apa ye lewat bersalin?

7 Balas

sy pun dh msuk 39w hari ni msih blum ada tnda 🥲 sy tkut nak kena induce hrap sblum due ni la dia nak kluar ank 1st sy je awl kluar dr due ank yg 2,3,4 smua lbih hari hrap yg ni dlm mggu dpn ni nak la dia kluar sy doakn smoga proses bersalin sis dpermudhkn aamiinn³ yrb

normal. anak saya 40w, 39w3d, 41w, 39w6d. yg dua last induce jugak. padahal dah buat semua petua dan exercise 😊 baby akan keluar bila dia dah ready. ni 39w5d esok dah admit utk induce.

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin anak lelaki pada 7/8/23. Sebelum induce, dah ada bukaan 4cm. Cuma dokter drip ubat untuk tambah contraction.

Normal, sebab... Anak belum sedia nak keluar 😁 syok sangat dlm rahim.

macamana sis skrag ? Masih xda tanda ke ? dah overdue?

semoga dipermudahkan segalanya ye sis.

Sama lah🥹