Tak ada tanda nak bersalin walaupon dah 39weeks 1hari 😅

Saya due 7/8/22 tapi 2/8 ni kena serah diri utk induce sbb ada gdm tapi under diet control. Tak ada tanda langsung baby nk kuar. Kepala baby dh kebawah tapi tk turun lg. Macam seronok pulak dok dlm perut tanda apa pon tk ada haha. Risaunya nak kena induce selasa ni. Macam2 ada kt kepala sbb first time kena gdm pastu kena pulak induce lg ni 😌 Ada tk mummy2 kat sini ada pengalaman kena induce? Meh la cita bg kekuatan sket kt sy ni 😬#bantusharing

1 Balas

Sy induce tp sbb overdue. Kena admit dlu sbb jln buka 1cm saja. Duk wad induce belon, belon xjatuh sndri tp lps 24jam buka 4cm, tolak LR smbung drip pula. Tp xde rezeki..bukaan slow progress, so pakar decide tolak ke OT. InshaAllah tak ada apa2..dktr & nurse akn pastikan ibu2 dpt deliver bby dgn selamat ☺️