Sesi Tanya Pakar Bersama Dato' Dr Sivamohan, Consultant Obstetrician & Gynaecologist KPJ Damansara

Hello Mommies di TAP! Pernah tak anda alami masalah tumpah darah semasa hamil? Ataupun tumpah darah selepas bersalin? Adakah tumpah darah ni benar-benar terjadi? Apakah sebab punca tumpah darah ini berlaku? Bagaimana nak tahu perbezaan antara tumpah darah atau darah nifas? Ada ke cara untuk mengatasi masalah tumpah darah ini? Jika anda mempunyai semua persoalan atau berada di dalam situasi tersebut, anda wajib ikuti Sesi Tanya Pakar Pada kali ini. Tanya soalan anda tentang masalah tumpah darah dan cara mengatasinya selepas bersalin bersama Dato' Dr Sivamohan, Consultant Obstetrician & Gynaecologist KPJ Damansara Specialist Hospital 2 pada 6 Oktober 2022, hari Khamis ini. *NOTA: Sebarang persoalan di luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Sesi Tanya Pakar Bersama Dato' Dr Sivamohan, Consultant Obstetrician & Gynaecologist KPJ Damansara
30 Balas

Good day Dr.,I'm 14week pregnant. Recently got some bleeding. Doctor from KK did checked using speculum and summarized as - no problem. But then later I realized there was something finger-like or tounge-like hanging from vagina area, and it is accesible from outside. I tried to pull it out, but nothing happend. If i squeeze or pinch that thing, my finger smeared with blood, but didnt feel any pain. I'm a bit worry, what is that could be...?