Nursery atau berhenti kerja?

Hi mommies and daddies. Saya sedang dilanda dilemma yang teramat berat. Saya baru mula kerja semua waktu anak saya umur 9 bulan sebelum tu dr awal mengandung saya tak bekerja sebab complications semasa mengandung. Tapi sekarang dah almost 6 bulan bekerja, anak saya dibawah jagaan ibu saya. Saya tak hantar nursery awal2 sebab ibu saya sangat berkeras nak jaga anak saya sendiri dan melarang saya hantar anak ke nursery. Tp skrg adik saya bg tau ibu saya dah tak larat and saya boleh lihat sendiri tapi bila saya bg tau saya nak hantar anak nursery ibu saya mula menangis sedih hati dan kerisauan. Patut kah saya hantar juga anak ke nursery mengambil risiko besar di zaman pandemic ni atau berhenti kerja besarkan anak sendiri?

1 Balas

Hi mommy. Ada ibu yang dah berusia memang begitu mommy. Macam ibu saya. Once bila kita dapat lihat beliau tidak sihat sebaiknya terangkan pada beliau bahawa kita taknak susahkan beliau apatah lagi keadaan beliau yang tidak sihat. Kalau keadaan saya suami suggest jaga anak sendiri. Saya pun khuatir untuk beri kepada orang mostly kalau risiko jangkitan virus lain pun ada jika bertanya doktor pediatric mostly akan tanya tinggal di nurseri ke jika jatuh sakit. Tetapi sebaiknya puan berbincang dengan suami tahap kewangan puan dan suami juga bagaimana. Moga dipermudahkan urusan mommy. Take care. Moga terhindar dari stress ya sebab hal begini perlu fikir pelbagai segi juga kan.