Bag baju, pampers & susu ke nursery

Hi mommies. Boleh tak share macam mana mommy semua packing baju & susu anak ke nursery /pengasuh.. Saya akan mula bekerja awal January nanti.. Baby saya akan hantar ke nursery pada usia dia 3 bulan.. Tengah blur nak figure out macam mana cara yang lebih memudahkan for me & pihak nursery .. For info, baby hanya minum breast milk je.. #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

1.Pampers (5-6 ) kalau boleh tinggal 1 pack lagi bagus kena tanya nursery/pengasuh 2. Baju - 2set , kalau boleh tinggal baju bawa untuk semingggu terus . 3. Towel baby 4. Baby handkerchief 5.Minyak telon , sabun badan , or lotion ( yang ibu biasa guna pada anak ) 6.Plastik untuk baju kotor 7. Tanya nursery/pengasuh perlu atau tak untuk sediakan tilam baby & blanket baby 8. Susu ibu - nursery ( selalunya boleh handle susu ibu tapi kena tanya ) , pengasuh pun kena tanya . 😁✌🏻

1) tanya pengasuh in advance sama ada bawa baju per hari or week (baju kotor dipulang setiap ptg). pampers pun sama. klu pengasuh request beli pack besar, prepare sekali. 2) utk susu, kena tanya pengasuh pandai handle ebm atau tak. klu pengasuh xbiasa, ibu kena ajar dan buat jadual menyusu utk guidance pengasuh.