nak tanya

Ape pendapat ibu bapa dekat sni, Normal tak kalau anak nangis bila hantar nursery? Tapi anak orang lain tak nangis pn.. n xde pn tanda2 kena pukul ke apa.. adakah sebab manja sangat atau macam mana? Boleh bagi pendapat mengenai ini?

1 Balas

Saya pernah kerja taska . Memang ada jenis budak time mak hantar tu menangis nangis , yang dah besar pun ada menangis sampai pi kejar mak pak dia . Kadang anak sendiri yang tak suka duduk dalam suasana tu , budak tu yang tak suka dihantar ke taska . Ada jenis budak pulak mak hantar elok je , tapi dia pasif , dia takut dengan suasana taska sebab ada je budak lain yang lasak . Kadang kena rajin bertanya juga apa yang anak kita buat , anak kita macam mana , dapat suaikan diri ke tak . Tak semua taska ada kes dera , kadang orang yang kerja kat taska pun pening juga sebab budak yang dtg tu bukan nya semua perangai sama , nak diatur pun susah juga sebab dah family background yang macam tu

5y ago

Kuatkan lah diri . Cari jalan , kalau banyak main emosi , rasa tak sampai hati kat anak ni saya lebih pilih pasrah . Allah lebih tahu , mohon diberi jalan . Kadang diluar kuasa kita nak tentu kan . Saya pun tak habis belajar lagi dah mengandung . Ni dah habis , anak dah 5 bulan pun tak kerja pun saya . Dia dah biasa duduk dengan kita , tak sampai hati nak hantar duduk dengan orang