Alahan ketika hamil

Hello mommies.. cuba kongsi minggu ke berapa mommies smua berhenti alahan.. sebab sya da 12w5d tapi msh alahan teruk😢 bila nk brhenti??

30 Balas

sy sda 10 week msh lg mual msh muntah..alahan sgt truk rsa nk ngis ja

Sy 23w hampir 6bln pn alah lagi. cuma tak terok 1st trimester

2y ago

😅 sbr ja la kita sis.. cuma rasa penat tu yg buat nk tdur ja..😂

4bulan sy loya. Lepastu berselera lain macam lah pulak. Haha

2y ago

wahh.. harap sya masuk 4 bulan da hilang la alahan ni.. penat la..😅

saya alahan sampai baby nak keluar. 😂😂

saya minggu ke 14 baru start kurang alahan.

2y ago

ya harapnya macam tu la untuk sis juga 😊

saya masuk je 15w alahan hilang.

2y ago

bagusnya..😌 x la sengsara sngt sbab alahan..

saya bila masuk 2nd trimester

2y ago

😅😅 bagus la sis.. sbab da hilang.. harap sya pnya alahan ni pn cpt hilang.. rasa penat pla..

4 bulan baru benti alahan..

2y ago

wah.. harap masuk 4 bln sya pn brhenti alahan..😅

saya 5 bulan baru ok

2y ago

lama lgi nk tunggu 5 bln tu sia.. penat dia tu..😌😌

minggu ke 24

2y ago

Sy pun x sabar nak alahan ni hilg, sy da 12w alahan masih ada.. Makan apa, minum apa, semua kluar balik... Dari berat 62kg trun p 58kg..