botol susu nb

Mommies. Botol susu brand apa yg sesuai ngn bby baru lahir?

12 Balas

Sy pilih Tommee tippee closer to nature for my upcoming baby. Blum try lg, tp so far buat research sikit puting ni nak dekat plg sama dgn puting ibu. Nnt just pilih puting yg newborn punya slow flow. Nnt baby makin besar just tukar puting je ikut age. Botol boleh tahan satu ke satu tahun stengah ikut cara penjagaan. Tp untuk newborn jgn beli byk sgt botol susu, beli satu2 dulu takut baby tak ssuai dgn puting botol susu tu. 👆🏻Ni advise daripada org yg menjual dan yg pengalaman org yg pernah pakai tommee tippee closer to nature.

Baru lahir better bg susu ibu jgn bg susu botol sbb mengandungi gula dlm susu tu.Anak saya sampai 4 tahun susu badan je.

4y ago

Tapi kalau nk pump susu masuk dlm botol susu better pakai Avent

banyak je brand yang bagus tapi better awak beli yang jenis lembut kadang2 baby memilih puting

Anak sy jenis tak memilih puting.pakai autumz. Sesetengah baby kena try & error

Sy beli botol murah je..yg rm5 punya .puting dia je sy tukar..pakai pupici .

Saya pakai botol pureen je...murah dan comel

Sy suka tommee tippee

Sy beli tommee tippee

Pureen.

Pigeon