Bengkak susu

Hi mommies. Boleh share tips untuk hilangkan bengkak susu tak selain urut dan pump

12 Balas

1) tuam ais sampai kebas. sambil tuam sambil massage. tuam panas. sambil tuam massage. kemudian bagi baby directfeed atau awak marmet atau awak pump. ulang sampai lega bukan buat sekali je. 2) kalau ada lactation massager boleh guna. massage dekat kawasan bengkak susu. 3) masa boleh guna air suam atau water heater. massage bengkak supaya dpt melancarkan aliran susu sumbat. 4) panggil tukang urut. tapi yg ni kalau tukang urut buat. boleh nangis cumanya cpt lega la 5) kalau ada milk blister boleh buat rendaman epsom salt

9mo ago

milk blister ni seangkatan bengkak susu juga. nk tau mcm mana milk blister ni. dkt kawasan nipple kita mcm ada satu jerawat putih tu. lagi jerawat tu xhilang lagi tu kita sakit