Hi mommies, boleh share macam mana nak hilangkan stretch mark selepas bersalin? Thank you?

9 Balas

Saya pernah tanya nurse pasal scretch mark .. Nurse suggest pakai minyak jerslin .. Tp nurse ada ckp .. Ada sstgh ibu time preggy je ada scretch mark .. Lpas bersalin scretch mark tu pon akan hilang .. Ada sstgh ibu scretch mark mmg akan kekal .. Mcm sy masa preggy screth mark .. Dkt bawah lengan dkt pelipat lutut dkt peha dekat perut of course la .. Saya ada jugak sapu aloe vera gel 2 3 kali .. Lpastu malas dah nk sapu 😁 Tp lepas bersalin dkt semua tmpt tu dah hilang .. Cuma dkt perut je still ada tp tk teruk la nmpk kurang ..

Gunakan Bio Oil, sy dh amalkan sejak anak yg pertama lg ,now dah 7thn usia ank, Alhamdulillah kulit still mcm sblum pregnant 😉😁 memang recomen sgt buat semua pregnancy

Beli bio oil & sapukan selepas mandi waktu pagi & sebelum tidur. Just a new tips, masa tgh preggy boleh sapu bio oil keliling perut tu bagi kurang stretch mark

5y ago

Masa preggy saya guna full set cocoa butter tu dari 4 bulan preggy tp still pecah jugak. Setiap kali nurse/dr tengok perut mesti diorang tegur kulit pecah teruk sangat😩

Try guna sendayu tinggi body masker, sy pon bru bersalin, mcm dah kurang skit strecth mark tu,klu tak lepas bersalin nampak garis2 mcm ketara jgak

5y ago

Saya try google body masker st. Macam menarikk

Bio oil :) Tapi perlu guna body scrubs sebelum guna bio oil kerana ia bantu kulit menyerap bio-oil

5y ago

Scrub dulu ya sis? Okay noted! Tqqq

Pakai lotion Cocoa Palmer, boleh dapatkan dkt Watson

5y ago

dh guna still sama je😅

pureen lotion stretch mark... tp depends org juga 😅

5y ago

tak sesuai tue... akk sdre sy pkai sbln sblm bersalin takde plak stretch mark even dh pkai... mmg jenis tak pecah lemak kulit tue..

Kn...i pn sama...😌

Guna bio oil sis