Contractions

Hi semua mommy,nk tnye cmne ye rasa contraction? Sy first mom ..

1 Balas

Sy suka jawab soalan ni. 😂 rasa dia mcm senggugut yg sangat kuat, serentak dgn sakit pinggang. Dia on off tau, mcm awk akan rs sakit tu pastu akan hilang xrasa apa. Makin lama makin dkt gap masa n makin sakit. Kalau awk rs senggugut saja, tu bkn contraction. Tp kalau awk rs serentak dgn sakit belakang pinggang, start kira gap ms. Bak kata sorang ibu ni ckp…mcm dlm perut tu ada belon tgh ditiup tp tak pecah2. 😌 Sy ms bersalin ms contraction on mmg sakit, bila dia tgh off sy siap tido sebab penat padahal gap cuma seminit sj. Sy tidur seminit tu nyenyak betul 🥲🥲

8mo ago

kalau rasa segugut saja normal ke? g2 tandas xberak pun...dh 34w