Contraction

Mommies, bleh kongsi cerita x pengalaman contraction ? sya first time mommy...

1 Balas

pengalaman saya. bukaan saya bru 3cm tp da kena tahan hospital. lepas tu 2 hari kemudian baru bersalin. selama 2 hari, 04.01.19 contraction mula 1 subuh non stop sakit sangat xdapat tdur sampai petang. petang lepas doctor inject ubat tdur baru bole rest 2 jam lepas tu sambung rasa sakit sampai subuh. 05.01.19 pecah air ketuban jam 1, tp bersalin jam 5. semua ok. bersalin ni contraction je sakit. time kena gunting kat bawah, kena jahit semua xda tandingan sakit dia dgan contraction., 😁 contraction ni sakit dia mcm sengugut on off on off makin nak bersalin makin kerap. lain org lain pengalaman. ada yg contraction 2 3 jam je then bersalin. apapa pun think positive, tiap kesakitan yg kta rasa tu dosa kta d hapuskan.. jd tiap rasa sakit sentiasa bersyukur, 😁🤭

4y ago

Terima kasih kongsi pengalaman... Sya 8months dah.. Bdebar juga rsa... Sya baca pngalaman sis, inshaAllah sya sdikit bsedia.. Drpd xtau apa2 😅