Buah tembikai ??

Hi mommies, betul ke kaum cina larang makan buah tembikai semasa mengandung kerana buah ni sejuk dan not good for baby. I makan tembikai dekat ofice pon kena tegur dengan staff2 bangsa cina..

53 Balas

Orang tua tua kata laa sy pun ta pasti betul ke tidak mkn buat tembikai ni nanti anak gebus lembut dan lawa kulitnya. Tapi saya tak sure sahih ke tidak

4y ago

Btul tu...first baby sy kulit cntik...sbb wktu hmil sy mmg suka mkn tmbikai...kilit ank licin hlus je smpai skrg dh 5thn...