Berat baby kecil, 32 weeks 5 days : 1.7kg

Hi mommies, any tips nk naikkan berat baby? 😣 next scan time 34 weeks, baby kena atleast brp kg ya? Hopefully dia gain weight. Any mommies experience mcm ni tak? Apa jadi ya kalau baby tk naik berat jgk? #firstmom #pleasesharepengalaman

12 Balas

Bayi sy waktu dlm kandungan scan 1.8 kg jer tpi sy minum anmum materna tpi da terlmbt sbb dibulan akhir bru nak berabis minum. So waktu da lahirkan baby bbay berat 2.3kg. So 32 weeks tu kira masi boleh nak naikkn berat n kena mkn yg cukup sbb nak angkt perut tu perlu tenaga yg bnyk. N mostly jaga kesihatan diri juga

saya 33 weeks 2.3kg. Dr kata bby besar dari usia kandungan. saya ada gdm on diet. Takda tips, maybe bby besar sbb saya gdm kut😂. Susu untuk mengandung ni saya just amek shaklee punya tablets calcium magnesium tu & susu kambing. 36weeks(minggu depan Dr nak tengok balik berat bby berapa)

saya hri tu scan ngam masok 32weeks baby 1.7kg jugak tapi doktor cakap baby besar sikit and time delivery maybe boleh pergi smpai 3kg+.. repeat scan by 36weeks nanti hurmmm

Baby saya minggu lepas 32 weeks pon 1.7kg tkda pulak doc kata kecil atau tk ok,normal je ,sy tkut berat lebih besar adalah 😅next scan 36 weeks

Saya masa scan 32 week berat baby 1.9 kg.Doktor kata normal.Sedangkan dlm apps ni berat baby 1.7 kg.So normallah

ok je tu brt.. sy 32w 1.8kg. bila scan 32 dah 2.7kg.. akhir trimester insyaallah cpt je bby naik brt..jgn risau

1.7 tu normal sis, saya baru scan 32 weeks. Baby is 1.7kg. Doc kata berat yang betul bagi minggu 32.

Saya masa scan 32w baby berat 1.9kg,hari ni ada lgi tca 33w dah naik 2.3+kg..cpt je dia naik,

blh minum susu mngdung mcm annum kalau x da gdm , berat bby sy 32 mggu 6 hri 2.1 kg

Aik. Sy scan haritu doc cakap normal 32 weeks 1.7 kg