Berat badan baby

Hi mommies, Nak Tanya baby I masa lahir berat dia 3.63. Lepas tu one month old pulak 4.4kg (fully breastmilk). Sekarang dah Nak 2 month old tapi berat dia 4.9-5kg (breastmilk+formula). Normal ke? Sebab susu badan mula drop tak dapat 3oz so terpaksa top up dengan formula. Tapi approximate weight kena 5.3-5.6kg bagi 2 month old baby. Tapi baby Saya 4.9-5kg sahaja. Normal ke? Risau sangat. 16/7 appt Kat kk 2 month old tapi berat macam ini bagi Saya risau. 😢

2 Balas

no need tgk apps punya weight range. depends on the bmi semasa bby. if berat dia 5kg and the height is cun..ok je.

janji berat ade naik