Taknak minum susu..

hi mommies.. my baby 4mnths old.. sy bagi formula milk.. past few weeks dia taknak minum susu btl2.. even dah 6 7 jam pun still taknak minum.. klau i paksa bagi minum dia minum 1 2oz je. ataupun tidur hisap teat botol. knpa ye? pls help

2 Balas

mommy, boleh sy tahu tak , mcm baby awk skrg? sbb baby sy pun ade ciri2 yg mcm awk sebut .. taknak minum susu dlm 7 8 jam. baby sy pun bru 4 bulan

4bln spatutnya tgh rancak nak susu je. Ada check dlm mulut? Ulser, tonsil. Sikit sgt minum tu. Blh bawa jumpa doc gak utk dptkan pandangan..

5y ago

Ye. Tu la psl. Spatutnya masa ni minum susu dlm gap 2-3jam dlm 4oz. Better bwk pg check je sis. Nnt dehydrate ssh gak kan.. Semoga baby aktif menyusu kembali.. ☺️