Anak taknak minum susu

Anak saya tidur 4jam, bgun bagi susu cuma minum 2oz. Itupun kena paksa. Dia minum sikit dia stop then tidur, pastu nangeh baru minum lagi sikit. Ulang2 mcm tu sampai la 2oz. Sehari dia cuma minum susu 16oz. Baby 3bulan, fully fm. Perlu ka bawak dia jumpa doktor?

5 Balas

Berapa berat baby? Kena 5oz utk setiap kg berat. Kalau 5kg, sehari patut minum 25oz (5oz x 5kg). Tapi baby saya pun minum sikit je, 1oz 1jam. Kalau dia bangun lepas tidur 3jam,akan minum 3oz Baby sihat tak? Kalau tak sihat, biasa akan minum kurang sikit. Guna nasal spray sebelum bagi susu kalau selsema. Kalau sihat saja, biasanya doktor akan bg appeton multivitamin kpd baby utk tambah selera. Tak banyak yg doktor boleh buat pun. Sis boleh cuba susu fm brand lain jugak. Mungkin baby tak suka rasa susu?

1y ago

sis baby I , 9 kg+ Satu hari I calculate Dia minum 26 Oz to 30. cukup ke utk baby I.

Anak saya masa newborn and sampai 3 bulan lebih minum susu s26 pink. Ok je tapi masuk bulan ke4 dia macam anak sis la. Minum sikit je. Saya tukar dupro, elok pulak dia rajin nak minum 🤣

kencing berak ok, xperlu risau. cuba tukar susu or tukar suhu air. sometimes sbb suhu air pon punca bby x nak menyusu

ank sy setiap jam susu satu jam 3.4botl la jgk. .

kencing berak ok,ok je