Dry skin

Hi mommies, my baby is 4 months now. And she's having dry skin at certain part of her body, arms and legs. Anyone can suggest me on how to fix her skin condition? I havent see any dermatologist yet.

6 Balas

Hi, boleh try apply lotion di bahagian2 bdn baby yg kering. Baby sy pun sama juga ada certain part kering. So after mandi. Saya apply lotion di badan baby agar lembut dan tidak kering.

Use brand sebamed sis.. Mahal sikit.. From newborn sampai baby sye 7 Bulan I pakai.. Soft sangat kulit.. Nanti ruam Panas ruam susu semua xde dpt.. Sbb itu moisture

Try pakai sabun khas baby untuj sensetif skin. Apply jgk baby oil atau lotion. Biasa cetaphil ada yg jenis tu. Tpi mahal sikit la.

Blh cuba ini ya. Mana thu anak sis tak sensitif dgn ni. Wsp ya. 0128116914

cuba brand mustella, anak saya serasi dengan brand tu. saya beli di shopee

Pki baby lotion ..n tgok brand sabun mndian jg . Klau xsesuai jgn pki