sedih sgt

Hi mommies sy preggy 20 weeks, arini baru scan doc ckp girl, sy mmg harap sgt nk baby boy sbb dh ada anak pempuan.. Rasa sedih sgt dgn mulut org.. Terutama mulut family kita sbb dia org semia dh ada baby boy ,sy sorang je lum dpt baby boy..cam pandang rendah.. Asyik tanye dh scan ke? Baby boy kan.. Pe sy nk buat kali ni pon dpt baby girl... ????

220 Balas

Kenapa ye, kalau berderet anak perempuan, org suka mengata, kalau berderet anak laki, org ok je. Kenapa, lelaki boleh mengandung dan bersalin ke?? Bersyukurlah dengan apa Allah tetapkan. Setiap anak ada lebih ada kurang nya. Ignore all the nonsense ok

Bersyukur je sis, Allah lg taw apa yg terbaik utk diri kita. Saya dedua anak perempuan. Kali ni pregnant pon scan doc kate girl jugak. Ofcoz la nk boy tp saya yakin ini yg terbaik utk saya. Amanah Allah bg. Mulut org tu bia je. Pekakkan je.

Anak first saya girl 5thn, sekarang saya & adik perempuan sama2 pregnant.. Kami scan dua2 girl lagi.. Haaha.. Mak ayah saya mengharapkan cucu boy sorang, tapi dah rezeki girl lagi. Its ok kalau girl pun, asalkan kita berjaya didik dia dengan baik.

Bersyukur je sis. Sy pun mengharapkan sangat bby boy kali ni. Tp 2x scan,doc ckp girl. Dh da 2 org girl. Kalau btul2 girl, redha & syukur je lh. Nak buat mcmana sbb kandungan ni yg terakhir sblum BTL. Bakal caesar kali ke-3 bln depan.☺️

Sedih baby dalam perut tau mak dia cakap macam ni. Nampak macam tak sudi nak terima dia 😅 Belajar bersyukurlah puan. Buat apa nak layan mulut bawang yg duk perli2 kita. Ada orang dah berbelas tahun kawen still takde rezeki.

belajar redha & bersyukur. Apa yg Allah bagi mesti bersebab & pasti ada hikmahnya. Kita tak boleh puaskan hati semua orang. Biarlah dia nak kata apa pun. Lama2 nanti senyap la. Allah ada kan,jgn sedih sgt. Suami bg support,Alhamdulillah.

Jgn sedih, anak tu adalah rezeki. Tk kisah lelaki ke perempuan. Saya bersyukur je dpt anak ape pun. Walaupun family saya harapkan kandungan kali ni perempuan. Saya ckp ngn diorg, saya tk kisah as long as dua2 selamat ms melahirkan nnt.

Sabar la sis tiap anak tu rezeki Allah dh tetapkan... Sy ank 1st pmpn skng dh 11tahun,adik adik suma lelaki 5org..hari2 dia ty bila mama nk mngandung dia nk adik pmpn plk.. Doakan jgk sy dpt bb girl lpas ni.. Skng pregnant 10week..

Alhamdulillah Allah bagi rezeki anak kt kita .. xpayah hirau cakap org , setiap anak ada kelebihan masing2 xkisah la anak lelaki ka perempuan. Bersyukur dgn rezeki Allah bagi jgn sbb mulut org kita pertikai aturan Allah 😌💪

halah halah...rezeki Tuhan nk bg sis, terima je,pedulikan mulut org...anak kite, bukan ank org lain..best ape anak girl ramai, bleh tolong2 mommy...sorg masak, sorg kemas umah, sorg basuh kain...kan ringan kje sket...😉😉