sedih sgt

Hi mommies sy preggy 20 weeks, arini baru scan doc ckp girl, sy mmg harap sgt nk baby boy sbb dh ada anak pempuan.. Rasa sedih sgt dgn mulut org.. Terutama mulut family kita sbb dia org semia dh ada baby boy ,sy sorang je lum dpt baby boy..cam pandang rendah.. Asyik tanye dh scan ke? Baby boy kan.. Pe sy nk buat kali ni pon dpt baby girl... ????

220 Balas

Sy bersyukur dgn pemberian Allah swt. Janji bby sihat sempurna tak ada sakit da syukur Alhamdulilah sis. Perempuan ke lelaki tetap anak2 kite. Kite yg jaga bkn org lain yg akan besarkn anak2. Sy da ada boy.. kali ni pregnant pun boy. So sy tetap hppy. Mesti ada sbb kenapa Allah swt beri kite anak perempuan atau lelaki. Kite kena bangga dgn anak2 kite sis. 💪🏻

Sy teringin anak perempuan. Sbb sy dh ada tiga org anak lelaki. Pg ni scan and doc cakap baby sy boy. Tipu la cakap kalau tak rasa frust.. tp xde la sampai sedih yg amat. Sy bersyukur sgt dan rasa tak sabar nak bersalin n tgok baby sy soon. Positif sis. Biar la apa orang nak cakap.. rezeki Allah bg, kalau dh semua perempuan mesti ada hikmah di sebaliknya.

ya allah jauhkan diri kami dari perasaan tidak bersyukur.sesungguhnya aku bersyukur dengan anugerah ini yang Allah bagi nikmat peluang mengandung setelah 5tahun menanti.buat keputusan untuk tidak pergi scan jantina walau dah 25minggu.saya menerima seadanya dan berdoa sihat sempurna sifat sehingga melahirkan🤲terima kasih ♥️

siapa la dorg nk menentukan qadaq dan qadar allah . bersyukur la sis masih blh merasa mngandung dan brsalin .. jgn pedulikan kata2 org .. my sister pun nk sngt baby girl .. tp 3 dpt boy . my sister hrpkan sy dpt girl ..tp sy pun dpt thu baby boy.. tp brsyukur sngt , sbb allah bg sy pluang untuk mengandung . lg pun i love baby boy..lg2 klau ank pertama 😊

ala tak payah la dengar kata orang... Lagipon jantina anak bukan kita yang tentukn.. Yang penting baby & kita sihat.. Kita mengharapkn sesuatu tapi belum tentu benda tu baik untuk kita.. Allah tu lagi mengetahui. Mungkin lambat lagi rezeki nk dapat anak laki @ mungkin tak dapat anak laki tu lagi baik untuk kita.. Apa pon kembali segala urusan dekat Dia.

Boy or girl tu rezeki Allah yg beri.. Allah sebaik-baik perancang.. Syukurlah ape yang Allah beri untuk kite.. Tak semua orang Allah kurniakan zuriat.. Tak kisahlah lah anak lelaki ke perempuan.. Asalkan cukup sifat, sihat dan selamat bila melahirkan... Lepas ni cuba dan cuba lagi.. Bnyakkan istighfar.. Mulut orang jgn diindahkan.. 😔

Kenapa nak kisah sgt pasal cakap org.. xbaik Tau patutnya awak kena gembira je pemberian Tuhan kesian baby awak xkn sebab dy girl buat org xhapy.. bersyukur anak perempuan ramai lagi bagus . Xpaya kisah pandangan org sebab anak awak bukan orang2 tu yg jaga bagi makan. Sorry sis klau kasar xsuka org lain sibuk sgt tepi Kain org lgi2 nk bandingkan ank.

20 weeks dh blh tgk gender ke? Bukan 24 br dpt confirm? Anyway, manusia ni bila berderet dpt anak lelaki kepingin anak perempuan and vv. Jadi, ape nak fikir sgt psl gender ni. Esok2 lelaki or perempuan x penting, penting anak tu jadi anak yg taat ibu bapa, jaga kita ms tua. Klu berderet anak lelaki tp semua pun buat bodoh time kita tua... X guna juga kan.

5y ago

Hr ni scan.... Gender 95% confirm pompuan. Dia mengeluh... Katanya dhlah nk jaga mak dia, jaga bini, skrg jaga anak pompuan pula. Pula dah... kucing pun kucing betina! Tensen dia xde kawan geng lelaki😆

1 jee nk pesan..allah x kn uji hamba nye klu hmba nye x mmpu..lagi 1 jgn merungut pemberian tuhan...bila² masa shaja allah blh tarik balik apa yg awk kata..asl kn bdx tu shat , ckup sifat da okk da..abai kn apa diorg nk kata pasl sis..ssh , sng sis..diaorg bkn nye tolong sis dn husband sis..stay strong yee sis demi baby dn kluarga kecil sis

InsyaAllah akn dtg ad rzeqi puan dpt boy pulak...abaikn mulut org sis...family puan spatutnya bg galakan dkt puan...brapa byk wanita yg dh brkahwin dkt luar sana msih ttc nk mngndung n bersalin...ad yg 11thun mnunggu nk ad zuriat dri rahim sndiri smpai ivf dh buat. Kita yg prnah rsa mngndung, bersalin dn brgelar IBU ni bersyukurlah 😍😘