Pregnant with ovarian cyst

Hi ibu semua, saya firstime pregnant and scan doc detect ada cyst di ovary sebelah kiri. adakah akan effect dekat baby ?

1 Balas

saya doktor detect polycystic both ovary masa week 5. sampai skrng week 12 doktor takde ckp apa² pasal cyst tu. depends cyst jenis apa kot. ada yg sy baca kalau cyst membesar kena buang time 2nd trimester. just jaga makan. jgn makan mknn yg boleh membesarkan cyst tu. and btw sy dpt ubat duphaston jgk. sbb cyst tu buat hormon x balance. takut bleeding.