Rebut Peluang Untuk Menang Double Electric Breast Pump!

Mommies, anda mungkin pemenang bertuah kami bulan ini untuk bawa pulang 1 set Double Electric Breast Pump dari Tommee Tippee bernilai RM799! Jom sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/jom-menang-double-electric-breast-pump/1616?lng=my

Rebut Peluang Untuk Menang Double Electric Breast Pump!
270 Balas

Day 7 - 1st September 2022 ✅ Hi mommies, ada yang tengah menghitung hari untuk bersalin ke? Sy nak share sedikit tips untuk memudahkan bersalin, Alhamdulillah rezeki sy dapat bersalin secara normal anak 1st dengan sangat mudah pada 37w2d. Sampaikan rindu nak bersalin lagi tapi baby baru 7m 😂😂 Antara tips yg sy amalkan: 1. Set & aim 1 tarikh yang mommy2 nak bersalin ~ preferably 37w and above ofc ☺️ 2. Buat rutin borak2 dengan baby cakap jom jumpa mommy pada tarikh tersebut, minta tolong baby kerjasama utk mudahkan proses bersalin🥰 3. Perhati tanda2 awal macam discharge, sentiasa bersedia! Dua tiga hari sebelum tarikh kita aim tu pegi jalan2 window shopping 😂 sebab kalau exercise sy tak rajin haha 4. Practice teknik pernafasan yg betul, sy memang ikut betul2 tutorial tu. Kena relaxkan badan & tangan jangan cengkam apa2 😆 husb pun pelik kenapa tak pegang tangan dia kat sebelah 5. Amalkan Doa Nabi Nuh 6. Few weeks before bersalin sy makan kurma Ajwa setiap hari That’s all, selamat mencuba🫣 semoga semua mommies dipermudahkan urusan bersalin ya! InshaAllah aminnnn 😍😍✨ **Semoga ada rezeki baby & sy untuk menang breastpump ni hihi Aminnnn 💖💖💖

Alhamdulillah, done my tasks. ✅7 days log in TAP app without fail (between 22/8 till 7/9/ 2022) - boleh semak pada ruang jawapan ya. ✅ Done follow IG tommeetippeemy & theasianparent_my ✅ Meninggalkan komen “Hari” di post komuniti aplikasi TAP 📌DAY 1- 23/8/2022 (TUESDAY) 📌DAY 2- 24/8/2022 (WEDNESDAY) 📌 DAY 3- 25/8/2022 (THURSDAY) 📌 DAY 4 - 26/8/2022 (FRIDAY) 📌 DAY 5 - 27/8/2022 (SATURDAY) 📌 DAY 6 - 28/8/2022 (SUNDAY) 📌 DAY 7 - 29/8/2022 (MONDAY) 🌹 Walaupun sebenarnya tanpa pertandingan ini pun memang menjadi rutin harian saya untuk membuka app TAP yang sangat berilmiah. Hye Tommee Tipee. Ini merupakan cubaan kali ke-2 saya untuk memenangi Double Electric Breast Pump by Tommee Tippee. Saya sangat2 berharap agar ada ruang & peluang untuk menjadi salah seorang yang terpilih kerana benar-benar memerlukan set breast pump. Semoga usaha saya diterima & membuahkan hasil. Hanya sekadar mencuba tuah saya di sini. Tq TAP kerana menyediakan platform ilmu yang hebat untuk ibu2 hamil & tq Tommee Tippee Malaysia atas tawaran hebat ini! 🎉🥳🎁😘

Hari 1 - 30 August 2022 (4.00pm) 💘 Hari 2 - 31 August 2022 (12:40pm) Merdeka 💘 Hari 3 - 1 September 2022 (12:49pm) Bulan baru semangat baru 💘 Hari 4 - 2 September 2022 (2:59pm) 💘 Hari 5 - 3 September 2022 (10:08pm)💘 Hari 6 - 4 September 2022 (6:41pm)💘 Hari 7 - 5 September 2022 (10:25pm)💘 Alhamdulillah Actually hari² saya log in untuk tgok perkembangan anak dan baca article. Tapi harini baru perasan pertandingan ni. So baru nk mula. Semoga ada rezeki anak pertama saya kerana susu badan saya banyak, kan mudah kalau dpt Electric Breast Pump ni untuk simpan stock susu 😘

✅ HARI 7 - 28 OGOS 2022 ( AHAD ) 💕 im done ✅✅✅✅✅✅✅ semoga ada rezeki kali ini sempena bulan anversary sy.. setiap hari sy akan log in untuk tengok perkembangan baby dan baca artikel yang amat bermanfaat . sambil tu boleh sertai contest yang TAP adakan di dalam ni..terima kasih TAP kerana mengadakan platform untuk para para ibu disini.. terima kasih juga kepada Tommee Tippee yang banyak mengeluarkan produk produk yang hebat dan bagus untuk ibu dan baby.. 💐🥰🥰

✅ Hari 4, 4/9/2022 Ahad Today is husband’s birthday 🎉 Mama kuar berjalan lagi arini sbb nk sambut birthday ayah. Today’s plan pn akan pegi claim subsidi MyCRS utk Mama dptkn car seat anak Mama. Alhamdulillah selesai sudah 🤲🏻 Terima kasih ayah ❤️ Mama rs awal bli car seat ni tp sbb subsidi kena claim sblm 30sept jadi terpksa la claim awal. So that’s today update! Semoga ade rezeki mama utk menang breast pump tommy tippee ni, one of wishlist mama juga ✌️

✅ Hari 3, 3/9/2022 Sabtu 🥰 Syukur Alhamdulillah 🤲🏻 Anak mama sihat & membesar dgn baik. Mama & Ayah is so happy 🤗 Selesai urusan detail scan & 5D scan. Bangun pagi td mama duk ckp dgn anak mama yg hari ni nk jmpa. Seronok mama & ayah dpt jmpa anak mama, tgk muka anak mama, nurse kata die aktif gerak sana sini tp baik sgt bg kerjasama kt nurse yea. Muka mmg garang sikit nurse ckp hehe 😉 Anak mama boboy 🎉 Thanks Poliklinik Az-Zaara, Ampang 👍🏻

✅ Hari 5, 5/9/2022 Isnin Today Mama Log semua barang2 baby yg last weekend beli dlm listing Mama. Alhamdulillah belanja sume masih dlm budget 👍🏻 Today mcm biasa juga Mama akan log masuk TAP apps utk tgk update terkini anak mama & mama baca artikel ni 👇. Sgt berinformasi utk mama. Selain tu mcm biasa baca topik2 dr Ibu2 yg ajukan pertnyaan. Byk sgt informasi yg sgt berguna. Semoga baik2 sj ibu2 seperjuangan ✌️

Hari 1 - 26/8/2022 ✅ Hari 2 - 27/8/2022 ✅ Hari 3 - 28/8/2022 ✅ Hari 4 - 29/8/2022 ✅ Hari 5 - 30/8/2022 ✅ Hari 6 - 31/8/2022 ✅ Hari 7 - 01/9/2022 ✅ Hari ini baby dah 40 minggu tapi mama belum ada tanda untuk bersalin..semoga semuanya dipermudahkan Amin 🤲🥰 Moga ada rezeki mummy menang breastpump tommee tippee kali ini untuk menyusukan adik sepenuhnya💪, Aamin 🤲

2y ago

hi sis ye dah semalam.. Alhamdulillah syukur selepas 5 jam contraction dan induce..baby girl dh selamat keluar 🥰

Day 3 - 28th August 2022✅ Hi mommies, nak tau tak?! Actually ada top 6 makanan yang sangat bagus untuk perkembangan otak kanak2. Makanan tersebut adalah telur, peanut butter, beri2, wholemeal, oatmeal & susu/yogurts. 😍🤤 i just knew after watching the video in kid’s development section, there’s also 3 other related videos too, go check it out!! 🤩🤩🤩

✅ Hari 1, 1/9/2022 Khamis Actually memang everyday login apps TheAsianParents ni, tapi baru hari ni mama nampak contest ni ☺️ Tengok date masih berpeluang nak cukupkn 7hari, Alhamdulillah. Hari ni mama baca topik ni sbb mama pn dh hampir nk masuk 3rd trimester. Semoga mama pn kekal positif & sentiasa sedia nk hadapi pengalaman bersalin nanti. InsyaAllah 😊