ubat demam (kaler pink)

Hi mommies... Ade effect yang tak baik ke kalau kita bagi mkn anak umur 7bln lebih ubat demam walaupn dia tak demam? Dia dok gosok hidung tanpa henti. Ingatkn flu ke ape. Sebelom jadi terok, sy bg lh anak ubat dlu.

3 Balas

Sis ada check x suhu bdn baby. Gosok2 hdg tu x semestinya demam. Mgkn nk tidur atau x selesa. Even klu bby demam pun doc x srh trs bg ubat, bshkn bdn n kpla bby dulu. Inikn pula bby yg x demam 😅

Jangan bagi ubat demam kalau dia tak demam. Ada kesan sampingan nanti. Kalau dia sakit ke apa bawa ke klinik dulu. Nanti doktor boleh beri ubat yang sesuai.

Kalau x demam buat apa bg ubat. Check suhu baby sblm bg ubat tu sis. Gosok2 hidung bukan simptom demam.