Ibu megandung kalau demam boleh makn ubat

Ibu megandung kalau demam boleh makan ubat ke tidak ? Sy demam tapi nk mkn ubat takut effect baby

15 Balas

kerapkn mandi sje ckuplah.. spu myk cap kapak .lpstu tidur. xprlu smpai mkn ubt. klu dmm pns yg truk mmg prlu lah ke klnik..dan kne bg tau doc yg dri mengandung..so doc akn bg ubt yg ssuai dan x bhya.

Sye mmg jenis xsuke ubat.. Lau demam mse xpregnant pn sye xmkn jgk.. sye just bnyk2 mndy.. bnykn minum air masak.. n mse pregnant sye akn sediakn towel basah.. utk selalu sejukkn bdn sye..

Haritu saya demam , doctor bgi paracetamol .. Alhamdulillah okay .. tpi saya makan 3 hari je .. then lepas tu stop .. InshaAllah takde pape ..

saya pun demam batuk jumpa doc cakap boleh makan ubat batuk dia bagi ubat yang sesuai untuk ibu mengandung

sy demam xmkn ape2 ubat pn time pregnant. tkut effect baby. lme2 ok macam tu je. sbb hormon brubah.

jumpa doktor dulu , maklumkan awak tgh pregnant. dia akan bg ubat yg sesuai utk pregnant woman.

Blh je mkn panadol 2 biji mcm biasa. Ambik yg 500mg 2 biji. Actifast pn blh.

Boleh makan. Jumpa doktor dan bgtau pregnant. Nnti doktor bg ubat yg sesuai

Pegi klinik doktor akan bag ubat yg slmt utk ibu pregnant

Boleh kalau ubat tu yg disarankn oleh doc klinik