baby 6bulan tolak makanan

hello mommies... ada x dlm ne anak umr da 6bulan still x mau mkn bbur? da bg mcm2 cmpur syur, lobak pn masih xmau, dia nangis bg mkn bbur... dia nak susu bdan shaja, sya rsau bdan dia nti x ckup nutrisi... boleh x bg suggestion mcmana nk pikat selera ank utk mkn... ? dr lahir smpai skrg baby sya mnyusu bdan shj..

2 Balas

Sama mcm ank sy, 6bulan mula mkn lngsung xmau makan.. Byk resepi buat utk tarik minat, still xnak..n masa tu cuma bgntung dgn susu ibu sja, smpai umur ank 10 bulan, masa tu gigi dh tumbuh 4 atas, 4 bawah.. Bru ank nk makan, tp xmau bubur.. Mkn nasi mcm biasa & dpt mngunyah.. Strt dr situ bru ank sy mula makan smpai lah skrg umur sthun 3bulan.. Mungkin dia ambil masa utk kenal mknan.. Tp jgn putus asa, goodluck mommy..😊

5y ago

In shaa Allah smoga dprmudhkn 💕

boleh try set baby food IZZLY www.wasap.my/60129876070/babyfoodizzly