Keputihan teruk

Hi mommies, ada tak mommies yg mengalami keputihan yg teruk semasa pregnant. Gatal yg amat dan sampai melecet dan merah kat bahagian alat sulit sbb tak tahan garu.. Ada tak petua untuk hilangkan lecet dan gatal. Sekarangg saya 37mggu. Bole lagi ke guna ubat yg mcm doctor bagi tu? Yg insert tu? Tolong mommies. Tak tahan gatal teruk. ??

22 Balas

Sy pon keputihan gatal² , sy g klinik ,dokter xkasi ubat insert candid tp dia kasi ubat tu . Sy akan insert bila gatal² , Alhamdulillah , berkesan dekat sy

5y ago

Yang ubat ni mommy pkai setiap hari ke? Bole request x kat doctor ubat mcm ni? Mommies garu tak bile gatal? Saya garu smpai da melecet dan merah bengkak. Tak tahan gatal. Sebelum ni tak teruk sgt. Mgkin sbb dah dekat nk bersalin ni, keputihan lg byk. Normal x?

As long as good doctor akan bg ubt utk kite so guna sbaiknya kalau tak pcaya kan doctors nk pwrcaya siapa. Batter refer doctor bab2 mcmni

Sypun sdg mengalami masalah yg sama.. Aduii gatal & pedihnya ya ampun,sampai nak nangis da bab takut effect Kat baby😓

Kene minum air masak byk.. spender kerap tukar mcm sy lepas buang air terus tukar spender atau tukar pantiliner..

Berhenti minum sejuk/manis dahulu,dan jumpa dok utk minta ubat..takut kena jangkitan kulat.

Banyakkan minum air putih.. Tapi tak silap saya normal sebab sis dah nak bersalin..

Rebus daun sireh buat air suam2 basuh kat kita punya insyaallah hilang

Jumpa doc kk dia akan bg ubat sapu Miconazole 2% cream.

Cuba slalu cuci air suam + garam..kurang sikit rasa gatal

5y ago

Btl... Nnti akan rasa kurang sikit gatal.. Sy dh cuba

Rebus air sirih dgn garam..buat basuh sis