keputihan teruk

mommies ada ke yg keputihan jangkitan yis teruk sangat .. gatal gatal nyeri mcm tu .. im first pregnant ..

17 Balas

Seluar dalam kene selalu tukar.. Klau boleh sebelum solat tu, cuci kemaluan dan tukar seluar dalam.. Mksd nye 5 kali sehari cuci kemaluan n tukar seluar dlm.. Jgn pkai panty liner sbb akan bertambah gatal.. Sambil2 tu sehari sekali cuci kemaluan dngn air rebusan daun sireh.. InsyaAllah dlm masa seminggu gatal2 tak de dah..

4y ago

Tambahan bila dah ada keputihan jgn minum berais dan terlalu penat.

Pernah.. mase 17w.. trus p klinik.. doc bagi ubat sumbat kot bwh.. 2hari hilang.. sejak dr tu mmg makesure bwh bersih nak2 lps bersama.. trauma owww.. time pregnant ni tk sma dgn time tk pregnant.. kne extra care.. silap sikit haa kne jangkitan la jawapnya

1y ago

Awk lepas mlm sumbat tu esk kn dh tande terus ke ?

Jumpa doc sis...tkut ade gbs..sy 2nd trmster truk kna,spnjg khmilan ni 3x msukkn ubat yg masuk ikut bawah tu,last skli sy mnta doc bagi ubat sapu skli..check rupanya ade infection tpi xde gbs,ni ade gdm plak..gdm slh 1 pnca kputihan banyk

saya ad Kene.. sekse nye dia nye gatal merenyam... pelik apa sbb gatal saya bersih kan sendiri upe nye keputihan tu da beketul2.. sehari sekali saya bersihkan alhamdullilah hilang da gatal2.. kalau x ok gak mmg nak g klinik

Sy da awl pregnant kena pergi klinik n disahkan gbs..da masuk ubat ikot bawah tu ok sekejap je..smpai la besalin terkesan..ank plk dijangkiti Allah je la yg tau..mmg efek die kat bby..jaga la diri ye

Kena bykkkkkk minum air masak, elakkan makanan & minuman manis, jgn garu, kerap tukar panty liner, jgn kenakan sabut dekat miss V, cuci dgn air garam.

sy xde masalah tu tp netter jumpe doc mntk ubat utk anti fungal.. bahaye keputihan mase pregnant ni tkt GBS..

Pnh alamai Masa mngandungkan anak sulung .. mmg gatal teruk ..Saya jumpa doktor ,doktor bg ubt

Sy jumpa Dr, dan Dr ada bagi sejenis air utk kurangkan keputihan. Alhamdulillah hilang

Doktor ckp mkn yogurt plain.. Kalau xleh mkn, dia bg ubat pil

4y ago

Betul ni. Yogurt bagus utk masalah keputihan. Pregnant tak pregnant