folic asid

Hi mommies, ada sesiapa yg ada pengalaman macam saya yg tak dapat telan folic asid yg doktor bagi? saya cuma boleh telan vitamin c,b complex dgn iron saja. kalau saya makan folic asid tu saya akan muntah dan pening sepanjang ari. selera makan juga berkurang. now saya dah msuk 15 week

1 Balas

Boleh tukar masa makan folic acid tu. Mcm sy alahan teruk juga. Kalo makan waktu pagi mmg teruk la loya nya. So nurse advice suh makan waktu malam sebelum tido. Alhamdulillah, sy xpnh skip makan folic acid. Skrg dah tukar mkn obimin plak. Sama jugak sy makan sebelum tido.