BUKU PINK 17 WEEK

Mommies ada pengalaman buka buku pink usia 4 bulan tak (17 week) anak second Nurse marah tak ? Anak first saya tak de masalah.

22 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kena hadap jgk la sis.... Sy msa buka buku ank ke 4 tu, xde la lwat sangt pn, dlm 14 week cm tu la,lewat 2 mngu, pttnya sblum 12week kena buka buku dh... Bising la jgk nurse kk, siap ckp nnt jwp sndri dgn doc nape lmbt buka buku..,😅😅😅 pd hal doc langsung x ckp pe pn, tnye ape pn x, cuma cnfirmkn tarikh period tu je... Semoga dipermudahkan segala urusan awk

Baca lagi

Suppose kena buka sebelum 12 w kan? Pengalaman saya anak no2 ni.. Pergi Kkia masa 10 w.. nak buka buku pink.. Kena marah dgn nurse sbb lewat dtg.. even kandungan n anak 1st xde masalah.. Dia ckp kalau dtg 10w bukan cek terus masa tu. dia akan bg appointment 2-3 w lps tu.. Means dah lepas 12 w.. pastu dia ckp, next anak no3, jgn buat mcm ni dtg lewat.😅

Baca lagi

Sy buka bku pink untk ank yg 2nd ni 26 weeks wak. Alhamdulillah xkne mrh. Sengaja buka lmbt, sbb masa tu ank first bru 7bln. Jdi pnt nk hadap klinik 🤣 skrg dh slmat lahir bby dh 2bln lbih Alhamdulillah

sy buka buku pink 16 week, 😂 sy tanya x pe ke nurse??nurse tanya dlm nada gurau..dh tu puan nak patah balik ke??x bolehkan??x pe benda dh berlalu..baik kan nurse Azlina kk tmpt sy ni..

saya pun buat buku lambat sbb keje jd asyik trtangguh. masa mula tu nk buat kt kk tp sbb kena mrh masa first trus lari g swasta😂 tp Alhamdulillah swasta okay, DR tegur lembut jeee

ikut kk jugak kot sis. nurse saya semua rilek gila tak marah langsung 😂 just confirmkan tarikh last period & proceed bukak buku pink. saya bukak buku masa 13w camtu

Saya buka buku pink 8w pun kena bebel 😂 tak pasti mana salah nya.. Bukan kita perasan pun pregnant. Dah lah first time. Kena pula period memang hancur tak teratur 😂

dulu masa anak first 6bulan baru buka buku pink, takdelah kena marah, paling kena ceramah je🤭 masa tu mama muda tak tau apa, lepas pada tu 12 week da buka buku.

Knp lmbat sgt sis?? Mmng nurse akn marah lah sbb lewat buka buku.penting tau buku pink mi,,nnt bersalin senang doktor tau apa masalah kita sepanjang mengandung

mudah-mudahan dpt nurse yg baik..saya pernah juga buat lewat..kena byk sabar & bersangka baik jelah..masuk telinga kanan,keluar telinga kiri sudah 😅