Sakit belakang

Hi mommies so 6 week pregnant normal ke kalau sakit belakang yang kuat sampai tak selesa nak tidur ye ? Stress sgt sbb siang akan continues tidur ganti yang tak cukup sbelah malam tinggal dengan family husband faham faham jelah ?

13 Balas

Sma laa.. Skit blkng yg tramat sngt.. Aplgi xda husband dsisi.. Sbb kja trpksa brjauhan brbuln2.. So xda cpa blh tlong urutkn.. Tdur xckup.. Yla.. Klw tnggal ngn fmly husband kn da ssh ckit kita nk rest.. Mcm2 da dlm otak.. Ni xsiap.. Tu xsiap.. Hhrrmm.. 😢😢😢😢

Normal tu.. Sebab bila mngandung kita akan mngalami perubahan pada badan.. Kdang tu siang ok je bila malam mnjadi2 sakit belakang smpai tidur boleh terjaga.. Sy dh 14 mnggu.. Still lg sakit belakang

sama laa.. lagi2 bab continue tidur tu.. saya siap bagitahu kat mak mertua yg mlm saya tak boleh tidur sakit2 badan.. siang tu dlm kul 11 dah siap kemas rumah n masak saya lelap jap dlm sejam 2 😆 heee

5y ago

Buat macam tu jugak tapi terpaksa buat selang sehari sbb selang sehari je morning sickness attacks

Sama sis. Memang sakit belakang, sakit punggung, lenguh2 semua ada. Malam kena minta suami urut letak balm tiger dulu kat belakang baru boleh lena. Rasa nyilu sangat.

5y ago

Ye betul sis. Takpuas rasanya tapi kurang sikit sakit. Taktahu nak tido style macam mana lagi nak bagi selesa

Memang mcm tu sis. Tiap mlm sblm tido saya minta suami sapukan minyak panas kat blkg bdn. Bile berangin2 tu sedap sket la pastu bantal kene on position..

5y ago

Thank you dear for info yeayy boleh sapu minyak dah

Saya pon masa awal2 mcm tu. Lg la jauh dr suami. Saya sapu2 cream yg Doc bagi je untuk legakan pada waktu mlm. Siang da kerja

5y ago

Haah. Sama. Bila suami ada elok je. Bila dia xde kene simpul biawak la. Semua sakit.

Malam2 sebelum tidur minta suami urutkan sikit. Kalau boleh beli pregnancy pillow, lebih selesa tidur nanti.

Sy 16mggu. Bertambah sakit sbb tido kena mengiring je. Perut pn makin membulat.

Sama sis, saya pun 6week. Hari2 mintak diurut 😅

Saya pn mcmtu..xselesa nak tdo kan