Sakit tulang belakang dan susah tidur mlm!

Hai mommies sakit tulang belakang saya nie buat saya x dapat tidur mlm dan susah nak bernafas , dan kalau siang saya tdk dpt buat senaman sbb mengantuk ,, doctor dan bidan suruh saya active kan badan , mcm mna saya nak active kalau kurang tidur mlm ? Stress sangat

3 Balas

Aktif kan badan mgkin maksud dia kena kerap cari posisi tidur yg sesuai . Then kalau siang yg kena pesan aktifkan badan, cuba sibukkan diri buat hobi yg bukan jenis duduk.. contoh melukis d papan putih atau menyanyi bediri, lagak sikit mcm d konsert. Kalau minat main game, cuba try sambil bediri badan sandar pada dinding.. pastu sibukkan mata lihat objek d skliling .

5y ago

Kadang saya bangun pagi gembira suda , plan dgn kawan jln” , tpi kalau suda dtg sakit belakang , smua plan x jdi .. baring sja la

sis tdo terlentang ka..cam sy klu tdo tlentang mmg rsa sesak nafas..so sy tdo mengiring..kdang ke kiri kdang ke kanan ikut keselesaan..pastu ltak bntal sbjik kt blkng bg cam sndar ckit tulang blkng tu n bntal lg sbjik kt celah paha..xpn sis blh beli bntal utk ibu mengandung tu

5y ago

elakkn tdo terlentang sis..try posisi mengiring plak..bab aktifkn bdan tu maksud doc sis kna wat sesuatu jgk selain terbaring je..cam wat keja rumah ke..tp jgn wat keja yg brat2 plak

Tnga mengalami sampai Semarang tpi tetap Tahan jer itu normal! 37weeks

5y ago

Tahan sja la demi anak