scan bawah

Hi momies.sy tgh kusut. Betul ke org kata scan bawah pun kene buat masa pundi kencing penuh? Sy sepatutnya prgnant 6 weeks. Tp tadi doc scan atas ,n xsure yg tu kantung o tak sbb kecik sgt.masa tu pundi kecing penuh. Bila scan bawah, pundi kencing saya dah kosong sbb sy minta ke toilet skjap..bila scan bawah lgsung xnampak apa.

12 Balas

sy baru scan smlm. sy 6week. doktor tnya dh kencing x kt rumah. sbb klau kencing pundi kencing akan turun ke bawah n mungkin xnmpk. so sy ckp dh kncing. lpastu dia scan jgk alhamdulillah. nmpk kantung dan dot putih tuh bermksud baby. sy scan atas.

Yang ni sy punye scan smse 6 week 4 days tp dlm scan ni dr kate kndungan sy da 6 week 6 days,mse ni air kncing pnuh dr kate nmpk kantung n baby tp kcik lg klo zoom nmpk..x pe nty da 8 minggu sis scan lg,msti da ade nty not worry to much k momies

Nanti cuba lagi. Sy vanishing twin syndrom. Masa 5-6 weeks nampak 2 kantung dan mmg nampak 1 ada, 1 lagi kosong. Refer ke hospital, memang kantung kedua kosong. Hanya ada 1 baby sahaja.

Hi dear. Ade byk fahaman utk USG ni ikut Doctor tu punye capabilities. Tapi 6 weeks tu awal sgt dear. 😅 dtg masa 10-12weeks k? Take care taw

Scan bawah biasanya kena kosongkan pundi kencing. Pastu selalunya dah nampak. Ikut pada org yg scan jugak. Yg pandai kejap je jumpa.

scan perut kna pundi kncing penuh , scan bwh pundi kncing kosong .. saya 6w scan bwh dah nampk kntung baby n heartbeat ..

scan prut xnmpk..sy buat tvs..doc suh kncg dlu...lm mncri br nmpk..sbr ye sis mngkn msh kck lg...nnti repeat scan smla

Buat scan transvaginal.. Sya scan masa 5weeks+ dah nmpk kantung and dgr heartbeat.. scan biasa & transvaginal..

Setahu sy, scan bwh klau kita da buang air kecil . Sbb sy kne camtu . Dsebabkan da kencing, kne scan ikot bwh .

sy scan bwh msa 4 week, dr sruh kncing n cuci dlu sblm scan bwh. alhamdulillah nmpk sis wlaupun kcil.