Baby besar dari usia kandungan.

Hello Momiesss, saya ada soalan. normal ke masuk trimester 3 , kerap lapar, susah tido malam, plus baby mula membesar dan besar dari usia kandungan. 8/2 hari tu saya check up KK, doc cakap baby besar. kandungan saya masuk 27w. Lps tu KK bg date 2x seminggu nak monitor BP& urine. 27/2 repeat minum air gula yg kedua. Yg 1st cemerlang tak sangkut 😂..

4 Balas

besar camne tu sis , dah berapa kilo anggaran berat baby dalam perut ?? masa scan tu berapa week ?? ker doc tengok dari size kepala baby

1y ago

yekeeee, saya pun masa buat detail scan haritu 25w, tapi kepala dahh 27w berat 829g taktau normal ke takk

macam mana dr check size baby ya? scan ke tengok ketinggian rahim tu? saya dah masuk 26 minggu kk tak pernah scan perut :/

1y ago

saya sebulan sekali KK mesti arrange jumpa MO, MO tu lah yg scan tapi laju gila, cakap pun laju, lps tu yg lepas2 okey je yg baru baru ni lah dia tgk kepala besar lahhh terus dia cakap baby besar dari usia kandungan.. gittew je lah.. saya pun hah hahahha

Nk tnya, doktor scan tu bgthu Brp gram ya anggaran baby? Sy 26w ni suspen lak

1y ago

Adu buat susah hati diorg ni.. hrp scan lg lpsni ukuran normal insyallah aammiin

mg dpmudahkan segalanya...aamiin

1y ago

mashehhhhh amin amin aminnnn